Grup Municipal CiU

Grup Municipal de Convergència i Unió

 

Joan Mora: "La política és un esport d'equip, hem de saber passar el relleu"

juny 16, 2014 by Grup Convergència i Unió

L'alcalde i president de CiU a Mataró explica en aquesta entrevista les raons per les quals ha decidit no tornar-se a presentar a les eleccions municipals

 Acaba d'anunciar que no optarà a la reelecció. Ha estat una decisió meditada?

Una cosa com aquesta no es decideix d'un dia per l'altre. Per fer política has de ser feliç, i a mi la política em dóna moltes satisfaccions perquè el contacte amb la gent m'agrada. Però si tornar-me a presentar generava infelicitat al meu entorn familiar, jo no hauria estat bé, I si no estic bé, no puc ser un bon alcalde ni candidat. Vaig decidir-ho fa mesos i he fet els passos que creia amb la discreció adequada, sense que això alterés la meva vida pública, igual que no alterarà la meva activitat fins al final de mandat. Seguiré amb la mateixa empenta i il·lusió.

Ha estat una decisió difícil de prendre?

Sí, primer per les circumstàncies personals. Jo soc dels que defensen que en política s'ha de poder entrar i sortir, que la societat civil, amb experiència i voluntat de servei, ha de poder dedicar una part als altres. Això és bo per la regeneració política. És cert que jo tenia un compromís de vuit anys i lamento haver-ho d'estroncar. M'hauria agradat intentar-ho una vegada més, però el fet d'intentar-ho generava infelicitat al meu entorn i no vull que això vagi més enllà. 

És un adéu definitiu de la política?

En aquest moment és un adéu a la política local, de primera fila, perquè la política local demana molta dedicació. Un alcalde ho és 24 hores i 365 dies, i per això has d'estar bé i tenir un entorn familiar que t'ajuda. No descarto res en el futur, però ara em necessita la meva família. L'únic motiu és personal.

Assegura que plega en el moment adequat.

No podia anunciar-ho abans de les eleccions europees, em semblava que no era el moment. Tampoc podia trigar més. L'elecció d'un candidat o candidata té els seus tempos, i perquè es pugui produir amb normalitat, això necessita un temps. Les eleccions municipals seran al maig del 2015, si la federació tria un nou candidat en poc temps, tindrà pràcticament un any per encarar-les.

El seu successor serà un candidat o candidata?

Jo crec de la discriminació positiva perquè venim d'on venim, però crec  que la societat és prou madura com per votar la capacitat, l'experiència, l'empatia, la il·lusió i les ganes que hi posi la persona, que pot ser un home o una dona. Això ho decidirà la federació i jo, en aquest cas, seré un militant més.

Quin consell li donarà al futur candidat o candidata de CiU a Mataró?

El principal consell és que sigui ell o ella mateixa. Cal que els polítics aportem el nostre criteri propi, que escoltem molt i construïm consensos, però que sapiguem ser nosaltres mateixos. Avui en política s'actua en base de consignes, a veure què diu el partit. El partit hauria de construir l¿opinió col·lectiva a partir de les personals, i aquí hi poden haver certes discrepàncies. Crec que la gent nota si deixes anar una consigna políticament buida. Un polític ha de ser autèntic.

Quin balanç fa de la feina feta al govern de la ciutat?

Estic content dels temes que hem pogut tirar endavant i de la feina feta anirà sortint. Igual que jo he rebut projectes acabats de l'anterior govern, el proper alcalde o alcaldessa rebrà, per exemple, la millora dels accessos del Mataró Oest. Això serà un esforç del nostre govern però no estarà acabat fins d¿aquí a molts mesos. No pots treballar només per períodes de quatre anys. S'ha fet una feina important interna i externa. Interna, per reestructurar la situació econòmica de l'Ajuntament. I externa, des de petites a grans coses, des del problema amb l'edifici del Club Nàutic al conflicte enquistat del Cafè Nou que, entre tots, hem pogut resoldre. A nivell de promoció de ciutat hem posat la Nau Gaudí al mapa, treballem perquè es puguin resoldre els actius d'en Viladomat i la situació Capella dels Dolors. També treballem en la plaça Gran, en el Port de Mataró, en el TecnoCampus, on hem adscrit les dues universitats a la UPF. Ara tenim l'oportunitat de la Festa al Cel, que projectarà la ciutat.

Se sent decebut de no haver fet realitat el pacte de ciutat?

Al pacte de ciutat entès com a govern de coalició no s'hi ha pogut arribar, però els consensos a la sala de plens són constants. Amb 8 regidors, si no hi voluntat de consensos, el govern seria impossible. Un govern en minoria ha de poder parlar molt més. I no sempre s'arriba a acords. No me'n sento feliç. Però el pacte continuarà sent necessari, ja que tot apunta que a la sala de plens hi haurà un parell més de grups, i serà més difícil construir majories. Tot s'haurà de parlar molt.

Es resoldrà el tema del Corte Inglès?

Continuem treballant conjuntament l'Ajuntament, Corte Inglès i Generalitat perquè això tiri endavant i les coses van bé, però no puc dir res més. Demano confiança perquè tot acabarà bé.

Què va aprendre dels quatre anys que va passar a l'oposició?

Molt. No hauria estat el mateix alcalde si no hagués passat per l'oposició. En aquests quatre anys vaig mirar tot el que passava per les meves mans, entrava a profunditat en els temes, mirava els pressupostos, els contractes programes, identificava la situació econòmica, discutia amb gent tot el que no entenia, intentava esbrinar si el que tenia davant era veritat o només arquitectures efímeres. És molt important passar una temporada a l'oposició però treballant, perquè hi pots passar de dues maneres, fent-se un tip de pencar o no.

Quins són els temes que li queden per resoldre?

Jo no penso encara en el final. Intentarem fer tot el que puguem, deixar feina enllestida i embastada per qui arribi després. Sigui qui sigui que em succeeixi tindrà tota la meva col·laboració i estaré a disposició de la ciutat per tot el que calgui. La política i el servei públic és un esport de relleus i d'equip, hem de saber passar el relleu al que ve després.

 

L'alcalde Mora presenta la proposta de modificació dels enllaços de Mataró Oest

juny 16, 2014 by Grup Convergència i Unió

La proposta s'està consensuant entre l'Ajuntament i la Generalitat i vol evitar el col·lapse de plaça França i millorar la connectivitat amb Cerdanyola

L'alcalde, Joan Mora, va presentar dilluns, dia 2, al Consell de Ciutat, la proposta de modificació dels enllaços de l'autopista C-32. Mora va explicar detalls de la proposta que l'Ajuntament i la Generalitat estan consensuant per evitar, per un costat, el col·lapse de la plaça de França i, per l¿altre, millorar la connectivitat amb el barri de Cerdanyola. 

La proposta, que la Generalitat ha de convertir en un projecte i portar a aprovació, consisteix en la modificació de l'enllaç Mataró Oest i de l¿enllaç amb el nus viari que genera la C-32 amb l'autovia C-60 Mataró-Granollers. 

Tres accessos per Mataró Oest

La modificació de l'enllaç Mataró Oest preveu la creació d'un vial lateral nou en direcció Girona que garantiria tres accessos diferenciats:
-L'accés actual des de l'autopista quedaria reservat per a accedir al centre baixant per Via Europa.
-Es construiria un nou accés a l'alçada de la Riera de Cirera, que serviria per accedir a l'Hospital, al barri de Cirera i al Camí de la Serra. 
-Un tercer accés, a l'alçada del Torrent de les Piques, serviria per accedir a l'Hospital i al Mataró Parc. 

La proposta preveu també la creació d'un nou eix de vianants i bicicletes per accedir al centre comercial i a l'Hospital i la millora de l'aparcament a la zona, passant de 2.300 a 3.300 places. 

Rotonda d'accés al Sorrall

Per altra banda, entre la C-32 i l'autovia C-60,es preveu la creació d'una rotonda en el nus viari existent per facilitar l'accés a la zona d¿El Sorrall i millorar les connexions amb el barri de Cerdanyola. 

 

CiU de Mataró rebutja la Llei Wert i defensa l'escola catalana

juny 16, 2014 by Grup Convergència i Unió

El Ple aprova una moció que dóna suport a la mobilització convocada per la Plataforma Som escola el proper 14 de juny

El grup municipal de CiU ha donat suport a la crida de la Plataforma Som Escola a tots els ajuntaments per participar a la mobilització del 14 de juny en defensa de l'escola catalana i del dret a decidir el propi model educatiu. Una mobilització convocada per rebutjar l'aplicació de la LOMCE, més coneguda com a "llei Wert2 i donar suport a la continuïtat del model lingüístic i curricular de l'escola catalana que defensa tota la comunitat educativa.

En aquest sentit, el Ple Municipal va aprovar, dijous dia 5, una moció presentada per CiU i la CUP a proposta d'Òmnium Cultural i Som Escola amb la qual Mataró mostra el seu rebuig a la Llei Wert i fa una crida a participar a la mobilització festiva i reivindicativa que tindrà lloc el 14 de juny de 2014 a Barcelona. Segons es deixa constància a la moció aprovada, la Llei Wert culmina tot un procés polític que, emparat per la Sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut, té com a objectiu trencar el model educatiu català, un sistema aplicat amb èxit i que compta amb un amplíssim suport social i polític i de tota la comunitat educativa. La LOMCE entra en conflicte amb la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) aprovada per una àmplia majoria en el Parlament de Catalunya. 

 

Joan Mora anuncia que no repetirà com a cap de llista a Mataró

juny 16, 2014 by Grup Convergència i Unió

L'alcalde i president de CIU a Mataró ha pres "una decisió molt meditada" motivada per raons estrictament personals

L'alcalde i president de CiU a Mataró, Joan Mora, ha anunciat la seva voluntat de no presentar-se a la reelecció. El cap de llista de CiU a Mataró no tornarà a encapçalar la candidatura i donarà pas, així, al relleu en el sí de la formació. Es tracta, segons ha explicat Mora en roda de premsa, d'una "decisió meditada durant mesos" i que té a veure únicament amb motius personals.

Mora va anunciar la seva decisió als militants a l'Assemblea de CiU celebrada ahir dimecres 4 al vespre. El President Mas ha estat al corrent, en tot moment, d'aquesta decisió. 

Mora s'ha posat a total disposició de la Federació i ha expressat la seva voluntat de continuar treballant pel projecte, per la ciutat i pel país, i per fer possible que Mataró "continuï tenint un alcalde o alcaldessa convergent" si els mataronins i mataronines així ho decideixen l'any vinent.

Mora considera que aquest anunci arriba "en el moment adequat" per plantejar el relleu al capdavant de CiU. En aquest sentit, la formació posarà en marxa de forma immediata el procés per escollir i proclamar el nou candidat de CiU a Mataró.

Al mateix temps, Mora ha expressat que "continuarà al peu del canó, amb la mateixa il·lusió i força del primer dia, i fins al final del mandat". 

 

La Junta de Portaveus condemna els atacs a la seu de CDC de Mataró

juny 10, 2014 by Grup Convergència i Unió

El comunicat l'han signat els grups de CIU, PSC; PPC, PXC i ICV-Euia

L'alcalde, Joan Mora, va presidir dilluns 2 de juny una Junta ordinària de Portaveus en la qual es van condemnar els atacs que van patir diferents seus del CDC a Mataró i Catalunya. Com a resultat de la reunió es va redactar un comunicat signat pels grups municipals de CiU, PSC, PPC, PxC i ICV-EUiA. El text íntegre del comunicat és el següent:

"La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Mataró, reunida en sessió ordinària el dia 2 de juny de 2014, ha decidit condemnar de forma enèrgica els atacs que hi va haver la setmana passada contra la seu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) de Mataró i d'altres poblacions de Catalunya.

La Junta de Portaveus vol manifestar que qualsevol plantejament polític té cabuda en aquesta societat sempre que es canalitzi a través de les vies democràtiques que tots ens hem donat. Ara bé, no es pot acceptar cap plantejament que es basi en l'insult, l¿atac i la intimidació.
 
Així mateix, la Junta de Portaveus vol traslladar el seu suport i ànim als membres de Convergència Democràtica de Catalunya". 

 

Joan Mora: "S'ha imposat el vot a favor de la consulta"

juny 10, 2014 by Grup Convergència i Unió

El president de CIU a Mataró felicita ERC per la seva victòria a les Eleccions Europees

El president de CIU a Mataró, Joan Mora, ha felicitat ERC per la seva victòria electoral tant a Mataró com al conjunt de Catalunya i ha destacat el gran resultat que, a nivell global, han obtingut els partits favorables a la consulta del 9 de novembre.

Segons Mora, els resultats de les eleccions europees del 25 de Maig tenen una lectura clara: "S'ha imposat el vot a favor de la consulta". En aquest sentit, Mora ha destacat l'augment de vots que ha obtingut CIU a Mataró, amb 8016 vots (prop de 1200 més que en els anteriors comicis europeus del 2009). CiU, que ja va ser la segona força més votada a les europees del 2009, ha millorat notablement els seus resultats, quedant a menys de 300 vots de diferència amb la força guanyadora.

Els vots de CiU, sumats als resultats obtinguts per ERC i ICV, deixen constància del fort impuls aconseguit per les formacions partidàries de la consulta, que han duplicat en nombre de vots els resultats aconseguits per les formacions que hi estan en contra. Uns resultats que, segons ha valorar Joan Mora, posen de manifest "la voluntat dels mataronins a favor del procés sobiranista". 

Mora ha destacat també l'elevada participació registrada durant la jornada electoral del 25M, que a Mataró ha estat del 46,64%. El president local deCIU i alcalde de Mataró considera que la ciutadania ha enviat un missatge clar que "ens encoratja a seguir treballant amb més ganes per a poder decidir el nostre futur com a poble i, alhora, fa confiança al Govern de CiU a la Ciutat per a que continuï treballant pel dia a dia".  

 

Joan Mora remarca la importància que els resultats del 25M poden tenir pel futur de Catalunya

juny 10, 2014 by Grup Convergència i Unió

L'alcalde i president de CiU a Mataró fa una crida a la participació a les Eleccions Europees

L'alcalde i president de CiU a Mataró, Joan Mora, ha animat a tots els mataronins a omplir les urnes i convertir la jornada electoral d'aquest 25 de maig en una de les més participades. Ho ha fet després d'emetre el seu vot a primera hora del matí al col.legi electoral Mare de Déu de Lourdes.

"Vull fer una crida a la gent a votar, durant molts anys no es va poder i ara que tenim la sort de tenir una democràcia plena hem de fe-ho", ha afirmat Mora, que ha explicat que aquest 25 de maig Catalunya s'hi juga molt. "Per Catalunya, Europa significa més llibertat, més democràcia, i la garantia que aquesta democràcia ens permetrà fer la consulta perquè el nostre país pugui decidir el seu futur", ha afirmat.

L'alcalde i president de CIU a Mataró també ha recordat que "encara que Europa ens sembli que està molt lluny, realment no és així. El 80% de les lleis del Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats són transposicions de normativa europea.

Joan Mora també ha volgut agrair especialment la feina d'aquells que avui treballen per garantir el bon funcionament dels col.legis electorals, tant els interventors i apoderats de tots els partits polítics com, sobretot, dels ciutadans que per sorteig formen part de les meses electorals: "Vull agrair la feina i dedicació de la gent que per sorteig serà avui garant de la democràcia i que ajudarà a que la jornada d'avui, aquesta festa de democràcia, sigui una festa plena". 

 

Ortiz: "Els partits catalans explicarem a Europa que el procés català és pacífic i cívic"

juny 10, 2014 by Grup Convergència i Unió

La candidata maresmenca de CiU anima a votar massivament a les eleccions de diumenge 25 de maig en un acte al Casal d'avis del Parc

"Els partits polítics catalans hem de ser a Europa per explicar que Catalunya està immersa en un procés pacífic i cívic". Amb aquestes paraules, la candidata mataronina de CIU a les eleccions Europees, Olga Ortiz, va demanar als catalans i mataronins que el proper diumenge 25 vagin a votar massivament a les urnes. Ortiz va participar en un acte al Casal d'avis del Parc, en el qual va explicar la importància de les eleccions de diumenge vinent. "Europa es mira el procés català d'una manera diferent que l'estat espanyol, i no entenen perquè Espanya no deixa que Catalunya faci la Consulta. Però tampoc entendran que Catalunya no vagi a omplir les urnes", va reiterara.

Ortiz va demanar el vot de CiU com un gest de suport a la feina que està fent el president Mas al capdavant del procés que ha de fer possible la consulta del 9 de novembre. "Espanya es mirarà els resultats catalans", va explicar.

La candidata mataronina va explicar també el funcionament del Parlament Europeu i va detallar la tasca que ha fet fins ara a Brusel.les el candidat de CiU i eurodiputat Ramon Tremosa. En aquest sentit, va remarcar que CiU continuarà treballant des d'Europa per lluitar contra l'atur i contra la pobresa i moure l'economia per avançar i sortir de la crisi.   

 

« juny 2014
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Avui

Links

Feeds

Navigation